FOTO stian Broch
KOKK Thang Pham, Restaurante ME
appetitt 2/2015
Råvare: Fersk entrecôte uten ben
Utstyr: Keramisk Kamado-grill
Brensel: Trekull av hardwood
Metode: Direkte grilling under lokk, middels høy temperatur
Saigon-rub til kjøttet
4 finhakkede hvitløksbåter
2 ss finhakket limegress
2 ss østersaus
2 ss soyasaus
1 ss sort pepper eller sambal oelek
Ingrediensene blandes godt i en morter . Skjær entrecôten i kuber på ca. 2x2 cm og bland rub’en med kjøttet i en blandebolle. La stå i 30-60 minutter. Monter kjøttet på grillspidd. Grill under lokk på 160-180 °C til kjøttet har ønsket brunfarge.
Papayasalat
2 deler grønn papaya
1 del gulrot
1 bunt Thai-basilikum
Finstrimle ingrediensene med asiatisk mandolin.
Dressing
6 cl riseddik
12 cl soyasaus
1 ts tabasco
2 ts brunt sukker
Bland godt med stavmikser. Vend salaten i dressingen godt i en stor bolle før servering.