Grillretter kjøtt pulled pork og coleslaw

pulled pork og coleslaw >

The Hungry Butchers rub til pulled pork

6 ss paprika

2 ss salt

4 ss brunt sukker

2 ss chilipulver

1 ss malt sort pepper

1 ss malt hvit pepper

1 ss tørket oregano

1 ss hvitløkpulver

1 ss løkpulver

1 ts sennepspulver

 

Gni inn Boston Butten, men svinenakke kan også fint brukes med rubben kvelden før den skal på smokeren.

Forvarm den keramiske grillen til 100 °C ca 2 timer før kjøttet skal på. Legg i røykeved. Bruk to chunk Hickory, en chunk eple og en chunk kirsebær.

La kjøttstykket ligge på smokeren i 16-20 timer eller til kjernetemperaturen er 92 °C.

Legg kjøttstykket på aluminiumsfolie i en termokasse i ca 3 timer for «å hvile» før du river den fra hverandre.

Det revne kjøttet kan fint blandes med litt BBQ-Saus før servering. Her kan man bruke sin favorittgrillsaus.

 

Hamburgerbrød

500 g hvetemel

1 ts salt

1 ts sukker

1 ts tørrgjær

1 egg, dette kan droppes, men da må du øke med 0,6 dl kefir

3, 75 dl kefir, eller romtemperert melk

60 g romtemperert smør

 

Legg alt i mikseren, unntatt smør.  Kjør i cirka 6 minutter før smøret tilsettes. Når det er blandet, kan du stoppe mikseren og dekke til bollen. 

La deigen heve i cirka 2 timer til den er nesten dobbelt så stor. Hell deigen ut på benken og del den i 12 eller 18 emner ut fra hvor store brød man ønsker.

Rull disse til boller og dypp dem i mel så de er helt dekket.

Legg bollene på et brett med bakepapir med god plass mellom, ca 9 per brett til en standardovn.

Press bollene litt ned med hendene og legg en bakeark til over dem. Ta et ovnsbrett til og legg dette på toppen av dem slik at vekten på brettet

presser dem ned. Du kan gjøre dette en gang til på brett nummer to, slik at de er stablet opp på hverandre. Brett, ark, boller, ark, brett, ark, boller, ark, brett.

La dem heve i ca 1 ½ time.  Varm opp ovnen til 200 ˚C. Pensle toppen med melk, kefir, smør, eller olje, strø valmuefrø, sesamfrø, eller ingenting på toppen.

Verdens beste hamburger brød. Kan fryses! 

 

Coleslaw

½ hodekål, hvilken som helst type

 

Skjær kålen på en mandolin så tynn som mulig.  Om du ikke har en mandolin, bruk din skarpeste kniv og skjær så tynt som mulig.

Strø litt finkornet salt på kålen og la den stå mens du lager resten.

Skrell og riv 2-3 gulrøtter og sett det i kjøleskapet.

 

Buttermilk dressing

Legg alt i en beholder som kan brukes med stavmikseren:

300 g kefir

1 ss rømme

1 ss lime- eller sitronsaft

1 ts honning

2 ss olivenolje

2 finhakket vårløk

finhakket persille, koriander, gressløk

Noen dråper med tabasco eller cholula

nykvernet pepper

litt salt

½ hvitløkbåt fin revet på en mikroplane

 

Etter at kålen har stått i hvert fall ½ time til 1 time, skylles den godt i kaldt vann og kjøres i en salattørker.

Bland alt sammen og legg det i kjøleskapet. Dette kan gjerne lages dagen før, den blir alltid bedre dagen etter.

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev