1 stor okseribbe fra bibringe, 2-3 kg
2 dl Montreal steak spice
Spray
5,6 dl god oksekraft
1,4 dl Worchestershiresaus
Forvarm grillen til 225/250 F– 107 °C/120 °C og lag en indirekte varmesone. Trekk membranen av fra beinsiden av ribben. Gni den godt inn med Montreal steak spice og plasser ribben på grillen med indirekte varme. Legg en håndfull av hickory/mesquite flis til kullgrill . Bruk hickory/eik pellets for pellets grill. Eller bruk en røykboks med hickory/mesquite flis hvis du bruker en gassgrill. Legg flis eller biter på grillen hver time.
Spray ribs-ene hvert 30.-45. minutt. Grill indirekte i 5-6 timer til kjøttet har trukket seg tilbake fra beinet og er mørt.
Potetsalat
1 kg minipoteter
1 kopp Hellmann majones
1,4 dl søt pimentopaste
1 dl fint strimlet gulrot
0,2 dl finhakket selleri
1 finhakket rød løk
1 ss tørket dill
½ ss sellerigrønt
1 ts koshersalt
1 ts finmalt, sort pepper
½ ts løkpulver
finhakket gressløk
Kok eller damp poteter til de er passe møre. Skjær hver potet i passe biter og sett til side. Bland majones, pimentopaste, gulrot, selleri, rød løk, sellerifrø, dill, salt, pepper og løkpulver. Legg i potetene og bland forsiktig. Topp med hakket gressløk.