Grillretter kjøtt Oksebryst, trøffelslaw og borretaneløk

Oksebryst, trøffelslaw og borretaneløk>

1,5 kg oksebryst, uten bein

1,5 ts salt pr liter vann

1 finkuttet gulrot

1 finhakket løk

1 finkuttet purre

1 laurbærblad

10 pepperkorn

2 hele kanelstenger

2 kaffebønner

 

Legg kjøttet i et kokekar eller stor kjele. Hell på kaldt vann til det dekker kjøttet.

Ta det opp og sett i et termometer før du legger det ned igjen. Tilsett grønnsaker og krydder.

Kok opp og la kjøttet trekke under lokk til temperaturen viser 70 °C. Koketiden er 70-120 minutter.

Ta kjøttet av platen og la det trekk i laken til det er kaldt.

Ta opp kjøttet, kutt i skiver og grill. Smak til med salt og pepper.

 

Trøffelslaw

300 g sommerkål

1 ss sukker

0,5 dl tyrkisk yoghurt

100 ml hvit trøffelolje

salt og pepper

1 ss sitronsaft

 

Finsnitt kålen. Bland yoghurt, sitronsaft, sukker, trøffelolje, salt og pepper.

Ha i finsnittet kål, bland sammen og smak til.

 

Borretaneløk

12 skrelte borretaneløk

150 g klaret smør

salt og pepper

 

Salt og pepre løken og la den stå i 10 minutter. Ha smøret i en kjele på middels varme. Kok opp.

Ha i løken og trekk i 15 minutter til den er mør før den avkjøles. Del den i to og legg med snittflaten på grillen.

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev