Nyhet
Grillretter kjøtt Lip smacking wet eller dry ribs

Lip smacking wet eller dry ribs >

2 racks spare ribs, trimmet side av smågris

2 ss gul sennep

2 dl Memphis BBQ rub for tørre ribs

2 dl Kansas City rib rub for våte ribs

 

Saus

1,4 dl eplejuice

2,8 dl brunt sukker

0,2 dl sriracha hot saus 

 

 

Til sprayflasken

2,8 dl eplejuice

4 dl kopper Kansas City søt BBQ-saus

 

Forvarm grillen for indirekte varme på 110-120 °C. Skyll ribbeina under kaldt vann og tørk dem. Trekk av membranen fra beinsiden på ribbene. Dekk ribbeina med et tynt lag gul sennep.

Gni hver rack inn med 3-4 ss rub. Sett til side i 30 minutter slik at det får satt seg.

Plasser en stor håndfull av hickory treflis eller pellets inn i en røykeboks eller en pakke laget av aluminiumsfolie. Stikk noen små hull på pakken for å slippe ut røyk. Plasser ribs på indirekte varme med kjøttsiden opp og lukk deretter lokket. Etter en time sprayer du kjøttet med sprayflaske fylt med eplejuice. Etterfyll røykboksen og fyll på med ytterligere en håndfull treflis eller pellets. Lukk lokket. Gjenta etter enda en time.

 

For tørre ribs

Fortsett å grille indirekte i ytterligere to timer, spray regelmessig og server uten saus.

 

 

For våte ribs

Fjern dem fra grillen etter 3 timer. Brett ut et stort stykke folie på 2,5 ganger lengden av ribbeina. Fold over for å lage to lag. Plasser ribbeina på folien med kjøttsiden ned.

Hell 0,2 dl eplejuice og smuldre 1,4 dl brunt sukker og 2 ss hot saus over ribs-ene. Pakk folien tett så ikke kraften renner ut. Legg dem tilbake på grillen og sjekk at de ligger med beinsiden ned.

Etter ¾ til 1 time i folien sjekkes mørheten og fortsett med dette til den blir slik du ønsker. Ta ribsen ut av folien og øk temperaturen til 150 °C. Pensle hver side med favorittsausen din.

Legg ribsen tilbake på direkte grilling slik at sausen setter seg og sukkeret karamelliserer. Snu på dem etter 5-10 minutter. Ta dem ut og la dem hvile i 10 minutter. Skjær ribsen mellom hvert ben med kjøttsiden ned. Server med BBQ-saus ved siden av. Avhengig av vekten på ribbene kan grilltiden variere fra 4-6 timer. Eksperimenter med ulike ingredienser i sausen som syltetøy, pepper, frukt og bærgelé og annet som kan gi god smak.

 

 

Kansas City sweet BBQ-saus

1 ss rapsolje

2 ss finhakket løk

1,4 dl epleeddik

2 ss finhakket hvitløk

2 ss tomatpuré

2 ss gul sennep

1 ss chilipulver

2 ss malt ingefær

1 ss chipotlepulver

1 ss koshersalt

2 kopper brunt sukker

2,8 dl ketchup

0,2 dl Worchestershiresaus

2 ss sukker

 

Varm oljen i en kjele på middels varme og sauter løken til den er myk og gylden. Tilsett eddik, hvitløk, tomatpuré, sennep, chilipulver, ingefær, chipotlepulver og salt. La dette simre i 10 minutter. Tilsett brunt sukker, ketchup, Worchestershiresaus. Kok i 3 minutter og visp hele tiden. Hell over på glass og avkjøl. Kan oppbevares i kjøleskapet i 3 uker.

 

Memphis rib rub

4 ss søtt og røkt paprikapulver

2 ss koshersalt

2 ss løkpulver

2 ss kvernet, sort pepper

1 ss chilipulver

1 ss tørket timian

1 ss tørket oregano

1 ss senneppulver, mild type

½ ss allehånde

 

Bland sammen og oppbevar i en tett beholder.

 

Kansas City rub

1,4 dl brunt sukker

0,2 dl sukker

0,2 dl søtt og røkt paprikapulver

1 ss kvernet, sort pepper

1 ss koshersalt

1 ss chilipulver

1 ss hvitløkpulver

1 ss løkpulver

1 ss cayennepulver

 

Bland alle ingrediensene og oppbevar rubben i en tett beholder.

 

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev