Nyhet
Grillretter kjøtt Lettsaltet og grillet svinelår, sauerkraut, griseører og pinnebrød

Lettsaltet og grillet svinelår,sauerkraut, griseører og pinnebrød>

Glace

2 dl akasiehonning

2 ss Dijon sennep

2 ss grov sennep

4 ss soyasaus

 

Grill låret på lav temperatur mens det vendes hyppig. Tiden på grillen avhenger veldig av størrelsen på låret og temperaturen på grillen, men det er lurt å sette av 2-3 timer til dette. Her lager du gjerne resten av «kosen» i mellomtiden. Sørg for at låret er gjennomstekt, for så å grille det på høyere varme.

Nå skal det påføres glace til du får et deilig, karamellisert lag rundt hele. Pass på at glacen ikke brenner seg. Når låret er gjennomstekt og glacet, overdrysser du med masse revet pepperrot, karse og nykvernet pepper. Klart til å spikke!

 

 

Crispy griseører

20 griseører

3 ss eddikpulver

cayennepepper

3 ss grovhakket dill

 

Start med å koke ørene til de er helt møre. Temperaturen kan være rett ved kokepunktet, og det tar ca. 8 timer. Skjær ut brusken og legg dem til tørk på 90 °C over natten. De må være fullstendig tørre. Friter på ca. 210 °C til de puffer helt opp. Dryss over salt, eddikpulver, hjemmelaget cayennepepper og dill ved servering.

 

 

Pepperrotdip

2 eggeplommer

1 ss Dijon sennep

2 ss eplecidereddik

2 dl nøytral olje

½ dl olivenolje av god kvalitet eller rapsolje

1 fedd hvitløk

2 ss Rørosrømme

3-4 ss revet pepperrot, så mye at det river litt i nesa

salt og pepper

 

Start med å lage majones med eggeplommer, sennep, eddik og olje. Ha i resten av ingrediensene og smak til med pepperrot og salt.

 

 

Pinnebrød

4 dl hvetemel

½ ts salt

2 ts sukker

2 ts bakepulver

5 ss soyaolje

ca. ½ dl vann

1 dl revet Holtefjellost, kan sløyfes

 

Bland sammen det tørre. Tilsett olje og vann og rør sammen til en glatt, ikke for klissete deig. Ha litt olje rundt deigen og legg den i en brødpose eller isboks. Olje brukes for at deigen ikke skal klistre seg til posen. Spikk pinner og tvinn deigen rundt pinnene. Stek over glørne. Åpen ild vil gi svartbrent brød. Snu pinnene ofte.

 

Sauerkraut

500 g kål

1 stor løk

4 ss baconfett

2 dl buljong

2 dl mørkt øl

½ laurbærblad

4 einerbær

5 nellikspiker

1 ½ ts salt

½ ts pepper

½ ts sukker

ca. 4 ss eddik

 

Snitt kålen i fine strimler og legg den i en kasserolle med varmt baconfett eller smør. Del løken i strimler og tilsett sammen med laurbærblad, einerbær og nellikspiker. La det trekke på svak varme i ¾-1 time. Smak til med salt, pepper, sukker og eddik. Du kan servere fermentert kål til denne retten.

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev