Grillretter kjøtt Hamburgere

Hamburgere>

Her er det brukt kvernet høyrygg, man kan også bruke malt storfekjøtt. Spør gjerne i kjøttbutikken om litt feitere kjøttdeig med 18-20 prosent fett. Det er perfekt for et saftig og godt sluttprodukt. Bland kjøttet med litt salt og grovkvernet pepper, og gjerne en eggeplomme. Bland det lett og form burgerne til små baller på ca 200 gram. Press lett og form til burgere. Grill på direkte varme på en smurt grillrist, litt på den ene siden i ca 2-3 minutter. Snu og grill på samme tid på andre siden før du legger burgerne på en kaldere plass på grillen for ettergrilling til oppnådd kjernetemperatur på 60-64 °C. Da blir den saftig, men liker du den litt mer grillet tar du den opp til 66-68 °C.

Grill også burgerbrødene lett på snittflaten etter at de er smurt inn med litt olje. Da renner ikke fuktighet fra tilbehøret ned i burgerbrødet. Smør gjerne litt god sennep på bunnen. Legg på en god, blandet salat, så burgeren, en lett grillet løkskive, god ost og gjerne blåmuggost, tomat og til slutt en stor og godt syltet agurk. Bruk gjerne en hel da den er god å knaske på. Serveres gjerne med en god hjemmelaget cole slaw og pannestekte, grillede potetbåter.

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev