Grillretter kjøtt

Grisehodetaco>

2 halve grisehoder

2 dl salt

10 dl vann 

Skyll hodene i kaldt vann, og legg det så i en saltlake natten over

Steam hodet på 85° C  til kjernetemperaturen er 75 ° C . Det tar ca 2-3 timer.

Sett ovnen ned på 50 ° C  og la de tørke i 2 timer.Sett på grillelement i ovnen og grill til det er crispy.

Du kan også bruke vanlig stekeovn eller utegrill til dette . Server med salsa pico de gallo  og tortillalefser som taco.  

 

Pico de gallo

Denne salsaen kan lages på mange måter og grill gjerne ingrediensene hardt først så skallet blir brent og kjøttet på innsiden er mykt. La de avkjøle og dra av skinnet. mos eller grovhakk de grillede grønnsakene.

Tilsett også frisk chili og paprika etter ønske og smak til med bladpersille lime og salt. Salsa kan varieres i forhold til ingredienser og styrke på chiliene. Prøv deg frem.

Ønsker du en mer fruktig i salasa funker det godt med ananas og litt ekstra syre som rødvinseddik. 

 

 

Tacolefser

125 g maismel

1,7 dl lunkent vann

1 ts salt

 

Bland ingrediensene sammen til en deig. Er deigen vanskelig å jobbe med kan du tilsette litt hvetemel eller vann. Da blir den smidigere og lettere å kjevle ut. Del opp i 10 emner og kjevle ut til runde pannekaker på et melet bord. 

En tortillapresse er genial og da er det lettere å presse dem ut. Stek dem i en tørr panne på medium til høy temperatur. Stek dem raskt til de er gylne og gode. Ekstra stas er å gi dem noen striper på grillen. Både for utseende og det gir ekstra god smak.    

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev