Grillretter kjøtt Grillet oksekam piquillosalsa og chimi churry

Grillet oksekam, piquillosalsa og chimi churry>

900 g oksekam 

god olivenolje

urtesalt og kvernet pepper

 

Ta oksekammen ut av kjøleskapet en time før du starter grillingen, den skal være romtemperert. Gjør klar grillen til medium varme på den ene siden og sterk varme på den andre siden. Det er samme prinsippet som på en gassgrill. Nå er det klart til grilling. Pensle kjøttet med olivenolje og krydre godt.

Plasser kjøttet på den varmeste siden av grillen i 3-4 minutter. Snu og grill i nye 4 minutter. Når kjøttet har fått en fin karamellisert og sprø skorpe, flyttes det over til den andre siden av grillen. Grill 6 -7 minutter for medium rå eller 8-9 minutter for medium. Ta kjøttet av grillen og legg det til avkjøling i 10 minutter.

 

Chilirosenkål

250 g renset rosenkål, delt i to

1 rød chili, finsnittet i skiver

1 lime, delt i to

salt og pepper

 

Sett en stekepanne over hard varme. Ha i rosenkål og litt olivenolje. Stek kålen til den ser nesten litt brent ut. Smak til med salt, ha over chili og klem limesaft over. Stek hardt i 30 sekunder til. Server. Rosenkålen skal ha tyggemotstand og være crispy. Oppskrifter på BBQ-saus med akevitt, tomat- og piquillosalsa og chimi churry finner du på siden med tilbehør.

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev