FOTO stian Broch
KOKK ludvig marinius vatne og georg magneshaugen
appetitt 2/2015
Grillet kalvesnitzel
Skjær tynne skiver flatbiff av kalv eller annet bankekjøtt. Deretter er det bare å hamre løs med kjøtthammer, kjevle eller andre litt tyngre gjenstander.
Det kan være lurt å legge litt plastikk over kjøttet før man begynner å banke. Nå er det bare å grille kjøttet med salt og pepper.
Man kan også la dem ligge i marinade hvis man ønsker det. Serveres med makrelldressing,
ruccola marinert med litt olivenolje og sitronsaft og godt med revet parmesan.
Makrelldressing
4 makrell
2 finhakkede sjalottløk
1 dl finhakket persille
300 g aîoli
200 g rømme
saft av 1 sitron
salt og pepper
Beinfri makrell bakes i ovnen på 150 °C i ca. 5 minutter. Når skinnet er lett å dra av, er den ferdig.
Makrellen avkjøles litt, plukkes i mindre biter og blandes med de andre ingrediensene. Smak til med salt og pepper til slutt.