FOTO stian Broch
KOKK heini Pedersen og Nick Jensen
aPPETITT 1/2018
Pommes frites
3 bakepoteter
olje til fritering
salt, etter smak
Potetene skjæres ut i passende pommes frites-størrelse og legges i kaldt vann i 24 timer. Deretter kokes potetene i vann til al dente eller nesten ferdig. Potetene tørkes godt og kokes på 140 °C varm olie, to ganger a ca. 10 minutter. Pommes frites er nå klar til fritering ved 190 °C i olje til de er gylne og sprø.
Bearnaise
4 eggeplommer
750 g smør
reduksjon av eddik, sjalottløk, estragonstilk
fersk estragon
salt og pepper, etter smak
Lun opp eddikreduksjonen, tilsett eggeplommene og pisk over vannbad til de er tykke og luftige. Smør smeltes i en gryte og piskes inn i eggmassen litt av gangen. For mye smør eller varme vil sprekke sausen. Smak til med salt, pepper og fersk hakket estragon. Om den skiller seg tilsettes litt kaldt vann.
Grill kjøttet til medium rå. La de hvile og pensle med smør og olje med hvitløk, rosmarin og timian før det transjeres etter beinet. Server gjerne stekte aspargesbønner og sopp til.