Grillretter kjøtt tex mex - tilbehør

Tex mex - tilbehør>

Tex Mex

 

Salsa roja

1 gul løk

4 søte, små cherrytomater

7 hvitløksbåter

tørket chili etter smak og styrke, bruk gjerne guajillo eller ancho

2 dl god kyllingbuljong

fersk koriander

salt og lime, etter smak

 

Corn salsa

2 ferske maiskolber

1 finhakket fersk chili

1 gul, liten finhakket paprika

2 finsnittede vårløk

2 ss soyasaus

røykt paprikapulver

saften av 1 lime

fersk koriander og mynte

 

Stek kolbene i en tørr panne til de har fått svimerker. Avkjøl og skrap av kornene. Bland alle ingredienser sammen og smak til med salt.

 

Syltet rødløk

2 tynnkuttede rødløk

2 dl hvitvineddik

½ dl sukker

1 ss salt

1 laurbærblad

1 fersk habanero

1 ss rødbetsaft

 

Bland ingrediensene unntatt chilien. La dem koke opp og simre i 30 sekunder. Avkjøl, og hell over i et lufttett glass sammen med chilien. La det stå 8 timer i kjøleskapet før bruk. Dette er holdbart et par dager i kjøleskapet.

 

Chilibønner

1 tørket chipotle

2 dl vann

4 hvitløkfedd

1 gul løk

½ pakke godt bacon

maisolje

2 ts kummin

1 ts tørket oregano

1 boks svarte bønner

salt og pepper etter smak

 

Rens chilien og kok den i vannet i ca 15 minutter. Finhakk og stek løk, bacon i terninger og hvitløk i olje. Krydre med oregano og kummin. Tilsett bønner og chilivannet.

La det simre i 15 minutter til bønnene er møre. Rør og mos litt i bønnene og smak til med salt og pepper.

 

 

Grillede maiskolber

4 ferske maiskolber med hams

2 ss romtemperert smør

saft og skall fra 1 lime

1 ts maldonsalt

 

Rens maiskolber og ha dem i en kjele med kokende vann i ca. 2 minutter. Rør sammen smør, limesaft og skall. Pensle maiskolber med limesmør og grill i 5-6 minutter.  Snu dem noen ganger underveis. Strø maldonsalt over ved servering. Pensle gjerne maiskolbene med limesmør både før og etter grilling for ekstra god smak.

Du kan også legge kolbene rett på grillen i hamsen. Legg dem på indirekte varme eller i folie.

 

Burgere med marg

500 g god karbonadedeig

2 middels store finhakkede rødløk

3 små skiver brød, uten skorpe

6 ss marg

1 stort sammenvispet egg

4 ss nyrevet parmesan

1 ts havsalt

1 ts  nykvernet pepper

olivenolje til steking

 

Stek løken gyllen i litt olivenolje på svak varme til den er myk og avkjøl. Kjør brødet til smuler og ha den avkjølte løken og resten av ingrediensene i en bolle. Bruk rene hender og kna sammen. Del i 6 emner for burgere eller 18 for slidere. Med fuktige hender former du ca 2 cm tykke burgere. Has på smurt bakebrett eller på grillen. Tilbehør til burger kan være salat, sylteagurk, cheddarost, jalapenos, sylta chili eller god BBQ-saus som pensles på til slutt eller før osten skal smeltes. Serveres med salat, stekte poteter eller bakt potet og hjemmelagede burgerbrød.

 

Chilimajones

5 ts majones

2 ts tomat eller chiliketchup

1 ss paprikapulver eller cayennepepper

saften av en lime

 

Bland ingrediensene godt sammen og smak til med mer lime og salt.

 

Mole

6 tørkede chilier, ta vare på bløtevannet

2 skrelte, grovhakkede løk

2 fedd hvitløk, i tynne skiver

1 ts spisskummin

1 ts malt kanel

2 ts sesamfrø

1 boks hakkede tomater

3 ts sterkt kakaopulver

havsalt og kvernet pepper etter smak

100 g 70 % sjokolade i biter

god rødvinseddik etter smak

 

Legg chiliene i bløt i 9 dl kokende vann og la dem ligge i bløt i 15 minutter. Stek løk, hvitløk og chili i en stor kjele med olivenolje sammen med kummin og kanel. Kok til det er mørt. Spe med bløtevannet og tomater. Gi et oppkok og la det småkoke. Tilsett kakao, salt og pepper og sjokoladebiter. La dette småkoke i 5 minutter. Hell over i en foodprosessor og kjør noen minutter. Smak til med rødvineddik, salt og pepper.

 

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev