Grillretter kjøtt BBQ short-ribs med rå sommersalat

BBQ short-ribs med rå sommersalat>

Råvare: Storfe short ribs, bibringe med ben

Utstyr: Traeger pelletsgrill

Brensel: 100% pecan trepellets

Metode: Indirekte varmrøyking, BBQ, lav temperatur

 

Rub til kjøttet

2 kg kjøtt = 4 porsjoner

0,5 dl salt

0,6 dl malt svart pepper

 

Rub kjøttet og la det ligge tildekket i minst en time. Start grillen og sett temperaturen til 110 °C. Legg kjøttet på rist og plasser en panne med litt vann under eller ved siden av kjøttet. Du har nå 8-10 timer til å lage salaten.

 

Rå sommersalat

1 grønn squash skjæres i tynne skiver med mandolin

1 halv blomkål skjæres i tynne skiver med mandolin

4 selleristenger skjæres i 3 mm skiver

1 pose sukkererter kuttes opp i biter på 1 cm

2  vårløk, finhakkes

1 håndfull ristede pinjekjerner på toppen

 

Tilsett noen urter fra hagen som persille, koriander, gressløk eller basilikum, bruk det du har! Dress salaten generøst med din beste olivenolje og godt flaksalt! Salaten kan kuttes opp dagen før, men bør dresses rett før servering. Spray BBQ moppingsaus på kjøttet en gang i blant. Når kjøttets kjernetemperatur har kommet opp i 85-90 °C, er det bare å dekke bordet.  

 

mopping saus

0,25 l eplejuice

0,25 l epleeddik

  

Blandes og helles på sprayflaske. Når du har større stykker på BBQ-en, er det smart å tilføre kjøttet fuktighet underveis. Epleblandingen gir fuktighet og tilfører litt syre som er deilig sammen med langstekt BBQ.

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev