Sitrongress- og hvitløksmør
250 g usaltet smør
1⁄4 stilk sitrongress
2 fedd hvitløk
salt, pepper og sitronsaft etter smak
Finkutt sitrongress og hvit- løksfedd. Bland dette inn i temperert smør i miksebollen. Rull smøret til pølser og så inn i bakepapir eller plastfolie. Legg rullene i kjøleskapet. Disse kan også fryses inn om man ønsker å lagre dem inntil de skal brukes.
Akevittflambert peppersmør med ingefær
250 g usaltet smør
1 ss hele svarte pepperkorn
4 cl Lysholm Linie Akevitt
2 cm ingefær salt og sitronsaft etter smak
Ha pepperkornene i en varm og tørr stekepanne. La pepperet «poppe». Hell på akevitten og tenn på. Om du skal gjøre dette på kjøkkenet hjemme, vask kjøk- kenviften fri for fett ellers kan dette ta fyr. Finkutt ingefær i små terninger og tilsett dette i det tempererte smøret sammen med ønsket mengde pepper. Smak til med salt og sitronsaft og ekstra akevitt om det er ønskelig.
Basilikumsmør
250 g usaltet smør
1⁄2 potte basilikum
salt, pepper og sitronsaft
Ha finkuttet basilikum inn i smøret, eller kjør det sammen. Smak til med salt, pepper og sitronsaft. Her kan det også tilsettes sitroncest, eller hvitløk om det er ønskelig.