Grillretter grønnsaker og sopp kryddersmør

kryddersmør>

Sitrongress- og hvitløksmør

250 g usaltet smør

1⁄4 stilk sitrongress

2 fedd hvitløk

salt, pepper og sitronsaft etter smak

 

Finkutt sitrongress og hvit- løksfedd. Bland dette inn i temperert smør i miksebollen. Rull smøret til pølser og så inn i bakepapir eller plastfolie. Legg rullene i kjøleskapet. Disse kan også fryses inn om man ønsker å lagre dem inntil de skal brukes.

 

Akevittflambert peppersmør med ingefær

250 g usaltet smør

1 ss hele svarte pepperkorn

4 cl Lysholm Linie Akevitt

2 cm ingefær salt og sitronsaft etter smak

 

Ha pepperkornene i en varm og tørr stekepanne. La pepperet «poppe». Hell på akevitten og tenn på.  Om du skal gjøre dette på kjøkkenet hjemme, vask kjøk- kenviften fri for fett ellers kan dette ta fyr. Finkutt ingefær i små terninger og tilsett dette i det tempererte smøret sammen med ønsket mengde pepper. Smak til med salt og sitronsaft og ekstra akevitt om det er ønskelig.

 

Basilikumsmør

250 g usaltet smør

1⁄2 potte basilikum

salt, pepper og sitronsaft

 

Ha finkuttet basilikum inn i smøret, eller kjør det sammen. Smak til med salt, pepper og sitronsaft. Her kan det også tilsettes sitroncest, eller hvitløk om det er ønskelig. 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev