Grillet fersken
Plukk ut store og ikke for bløte fersken. Fjern steinen og legg dem på grillen.
Grill til de blir lune og møre.
Svele
3 egg
125 g sukker
70 g smør
0,5 l kulturmelk
375 g hvetemel
½ ss natron
Pisk egg og sukker til eggedosis. Smelt smør og bland inn i eggedosisen.
Ha i kulturmelk. Bland inn hvetemel litt av gangen og tilsett natron til slutt.
La røren svelle før du steker svelene.
Salt brunostkaramell
50 g glukose
100 g sukker
1 dl vann
Bland alle ingrediensene og kok til gyllen karamell.
Brunostfløte
30 g brunost
150 g fløte
litt maldonsalt
Bland alle ingrediensene og varm det til brunosten smelter under omrøring.
Hell fløten over karamellen og kok opp i ett minutt.
Nyr-espuma
2 dl fløte
350 g Nyr
175 g sukker
2 plater gelatin
½ vaniljestang
Kok opp fløte, sukker, bløtlagt gelatin og den splittede vaniljestangen. Rør inn Nyr og sil den i en espumaflaske. Ikke ha flasken mer enn halvfull. Fyll den med to patroner og rist den godt. Sett den på hodet - opp-ned - i kjøleskapet.
Rist på den hvert 10. minutt til den er kald. Sprøyt kremen ut over den grillede ferskenen rett før servering.
Vaniljeis
5 dl fløte
5 dl H-melk
160 g sukker
8 eggeplommer
1 vaniljestang
Bland alle ingrediensene og varm dem opp til det tykner. Trekk av og kjøl ned smeten.
Frys den i ismaskin eller med flytende nitrogen