Nyhet
Grillretter frukt og bær Svele med grillet fersken, nyr, brunostkaramell og vaniljeis

Svele med grillet fersken, nyr, brunostkaramell og vaniljeis>

Grillet fersken

Plukk ut store og ikke for bløte fersken. Fjern steinen og legg dem på grillen. 

Grill til de blir lune og møre.

 

 

Svele

3 egg

125 g sukker

70 g smør

0,5 l kulturmelk

375 g hvetemel

½ ss natron

 

Pisk egg og sukker til eggedosis. Smelt smør og bland inn i eggedosisen.

Ha i kulturmelk. Bland inn hvetemel litt av gangen og tilsett natron til slutt.

La røren svelle før du steker svelene.

 

 

Salt brunostkaramell

50 g glukose

100 g sukker

1 dl vann

 

Bland alle ingrediensene og kok til gyllen karamell.

 

 

Brunostfløte

30 g brunost

150 g fløte

litt maldonsalt

 

Bland alle ingrediensene og varm det til brunosten smelter under omrøring.

Hell fløten over karamellen og kok opp i ett minutt.

 

 

Nyr-espuma

2 dl fløte

350 g Nyr

175 g sukker

2 plater gelatin

½ vaniljestang

 

Kok opp fløte, sukker, bløtlagt gelatin og den splittede vaniljestangen. Rør inn Nyr og sil den i en espumaflaske. Ikke ha flasken mer enn halvfull. Fyll den med to patroner og rist den godt. Sett den på hodet - opp-ned - i kjøleskapet.

 

Rist på den hvert 10. minutt til den er kald. Sprøyt kremen ut over den grillede ferskenen rett før servering.

 

 

Vaniljeis

5 dl fløte

5 dl H-melk

160 g sukker

8 eggeplommer

1 vaniljestang

 

Bland alle ingrediensene og varm dem opp til det tykner. Trekk av og kjøl ned smeten.

Frys den i ismaskin eller med flytende nitrogen

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev