Chunky epler
4 gode og saftige epler
sukker og kanel, etter smak
Rens epler for kjerner og skall og skjær dem i passe store biter. Krydre godt med sukker og kanel.
Pinnebrød
500 g hvetemel
2 ts bakepulver
1 dl sukker
1 dl nøytral olje
2 dl lunkent vann
tilsett gjerne hakkede hasselnøtter
Blande det tørre. Spe med vann og olje til du får en smidig deig. Grovhakk gjerne nøtter og elt det godt inn i deigen. Del deigen i passe emner. Kjevle emnene ut til en smal leiv og legg eplebiter på.
Snurr leiven med deig og epler rundt en pinne. Pass på at det er tett. Grill pinnebrødet til det er gyllent og slipper pinnen.
Mascarpone- og kastanjekrem
2 dl mascarponekrem
1 dl kastanjepaste
40 g melis
Bland alle ingrediensene godt i en bolle og server kremen til pinnebrødet.
En mascarponekrem kan tilsettes det meste og her kan man leke seg med smaker.
Passer godt til grillet frukt som fersken, aprikoser, fiken eller jordbær, blant annet.