Nyhet
Grillretter fjærkre Kylling «Tikka masala»

Kylling «Tikka masala»>

Kylling «Tikka masala»

 

Speking av lår, uten bein og skinn og skinnet tas vare på.

8  kyllinglår

2 l vann

160 g  salt

20 g sukker

 

Løs opp salt og sukker i vannet. Kyllinglårene spekes i ca. 6 timer i kjøleskapet.

 

 

Marinerte kyllinglår

 

Rub

4  hvitløkbåter, karamellisert i ovn

2 rensede hvitløkbåter

150 g olivenolje

200 g  fersk og renset ingefær

15 g salt

 

Bruk en morter eller blender til å lage en homogen masse av ingrediensene. Gni pasten godt inn i kyllinglårene. La kyllingen stå kaldt i fem timer. Ta bort overskytende rub.

 

Yoghurtmarinade

20 g Garam masala

25 g kikertmel

450 g gresk yoghurt

8 kyllinglår

 

Marinaden blandes og helles over kyllinglårene. La dette stå i kjøleskapet i 8-10 timer. Grilles så på høy temperatur.

 

Masalasaus

5 g korianderfrø

5 g kumminfrø

Dette has i en liten tesil.

 

1 kg hakket plommetomat

100 g vann

50 g ghee     

½ ts chilipulver

2 finhakkete kepaløk

25 g finhakket ingefær

40 g tomatpuré

10 g hvitløk, karamellisert

½ ts garam masala

½ ts gurkemeie

 

Svett alt utenom vannet i en tykkbunnet gryte. Varm opp under omrøring til alt er mykt. Når alt er ferdig svettet har man på vannet og koker på lav varme i ca. 20 minutter eller til det tyknes. Kjøres så på en blender og smakes til med salt.

 

Puffet kyllingskinn

8 kyllingskinn fra låret

1 l nøytral olje

 

Ha olje og kyllingskinn i en dobbeltbunnet gryte. Varmes opp fra kaldt under omrøring. Når oljen når 160 °C begynner skinnet å friteres. Når skinnet er sprøtt og gyllent tar man dem ut med en hull-øse over på papir. Ha på litt salt.

 

 

Garam Masala

200 g kumminfrø

75 g korianderfrø

45 g svart kardemomme

45 g sort pepper

40 g grønn kardemomme

40 g malt ingefær

 

Knuses på en morter eller en kryddermiks.

 

Khas garam masala

175 g grønn  kardemomme

125 g kummin

125 g sort pepper

20 g kanelstang, ca. 2,5 cm

20 g  hvitløksfedd

2 g malt muskat

 

Alt utenom muskaten knuses i en morter eller en kryddermikser. Tilsett muskaten til slutt.

 

Chaat masala

75 g kumminfrø

5 ss svart salt

70 g pepperkorn

35 g tørket mynte

3 ss ajwanfrø eller timian

2 ss asafoetida

1 ss sitronsyrepulver

150 g amchoorpulver

3 ss salt

4 ss ingefærpulver

4 ss gul chilipulver

 

Knuses på en morter eller en kryddermikser.

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev