Grillretter fjærkre Glasert spatchcock kylling

Glasert spatchcock kylling>

Glasert spatchcock kylling

1 hel kylling, ca. 2,5 kg

 

Saus til pensling – mopping sauce

2,8 dl eplecidereddik

1,4 dl rapsolje

0,2 dl appelsinjuice

0,2 dl Worchestershiresaus

2 ss sukker

1 ss chilipulver

1 ss hvitløkpulver

1 ts salt

1 ts pepper

 

Forvarm grillen med indirekte varme til ca. 135-150 °C. Bland ingrediensene til penslesausen i en bolle til sukkeret er løst opp og krydderet godt blandet. Legg kyllingen på et stabilt skjærebrett med brystsiden ned. Skjær langs den ene siden av ryggraden med skarp kniv. Snu kyllingen og skjær langs den andre siden av ryggraden.

Spar ryggraden til kraft. Snu kyllingen og flat den ut ved å trykke hardt over brystbenet. Legg kyllingen med brystsiden opp på grillen på indirekte varme og pensle med sausen. Gjør dette hvert 10. minutt.

Bruk steketermometer og sjekk temperaturen etter 50 minutter. Brystet skal være 70 °C og mørkt kjøtt som lårene bør være 74 °C. Når kyllingen har riktig temperatur, flyttes den til et fat der den skal hvile i 10 minutter.

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev