Grillretter fisk, skjell og skalldyr Panert og grillet sjøkreps, vannmelon- og rabarbrasalat og agurkrelish

Panert og grillet sjøkreps, vannmelon- og rabarbrasalat og agurkrelish>

Panert sjøkreps 

4 sjøkreps

1 egg

panko- og hvetemel med litt salt 

 

Rens sjøkrepsen. Paner i denne rekkefølgen; hvetemel, eggehvite og pankomel. Legg dem på grillen og grill i ca …

 

 

Tamarind- og rabarbraglace

50 g tamarind paste 

1,5 dl vann

250 g mørk?

½ dl fish sauce

3 hvitløksfedd

1 rabarbrastang

 

Bland alle ingrediensene og kok opp. Bland alle ingrediensene i en blender eller stavmikser til en glace.

 

 

Grillet agurkrelish

1 agurk

2 sjalottløk

1 bunt kruspersille

1 rød paprika

honning, sitron og salt etter smak

 

Grill paprika og agurk. Fjern all innmat og kutt i brunoise. Bland sammen og smak til med honning, sitron og salt.

 

 

 

Grillet vannmelon- og rabarbrasalat

1 vannmelon

2 rabarbrastenger

honning og olivenolje

 

 

Kutt vannmelonen i skiver og grill til skivene får fine og mørke grillstriper. Grill rabarbrastengene og kutt melon og rabarbra i passende store biter. Vend bitene inn med honning og olivenolje før servering.

 

Denne retten kan serveres som en starter med en krepsehale på en liten bit melon og garnityr på toppen, eller anrettes på en ferdig grillet melonskive supplert med  resten av garnityret på. 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev