Suppe
1 bunt vårløk
2 sjalottløk
2 ss solsikkeolje
5 dl kyllingkraft
2 bunter grønn asparges
4 dl kremfløte
salt og nykvernet pepper
Knekk av nederste del av aspargesene. Kutt også av toppene. 8 av toppene skal brukes som salat. Resten has i suppen sammen med midterste del av aspargesen.
Grovhakket vårløk, løk og purre. Fres 2 minutter i oljen. Ha på kyllingkraft og kremfløte. La dette koke noen minutter til aspargesen er mør. Kjør suppen jevn med en stavmikser.
Aspargessalat
8 aspargestopper
1 ts sitronsaft
1 ts kaldpresset olivenolje
salt og pepper etter smak
Kutt aspargestoppene i tynne skiver med kniv eller mandolin. Aspargesen marineres i olje, sitron, salt og pepper. Pyntes med ørretrogn og friske urter. Serveres med grissini.