Grillretter fisk, skjell og skalldyr Kald aspargessuppe med grillet salmalaks

Kald aspargessuppe med grillet salmalaks>

Suppe

1 bunt vårløk

2 sjalottløk

2 ss solsikkeolje

5 dl kyllingkraft

2 bunter grønn asparges

4 dl kremfløte

salt og nykvernet pepper

 

 

Knekk av nederste del av aspargesene. Kutt også av toppene. 8 av toppene skal brukes som salat. Resten has i suppen sammen med midterste del av aspargesen.

Grovhakket vårløk, løk og purre. Fres 2 minutter i oljen. Ha på kyllingkraft og kremfløte. La dette koke noen minutter til aspargesen er mør. Kjør suppen jevn med en stavmikser.  

 

Aspargessalat

8 aspargestopper

1 ts sitronsaft

1 ts kaldpresset olivenolje

salt og pepper etter smak

 

Kutt aspargestoppene i tynne skiver med kniv eller mandolin. Aspargesen marineres i olje, sitron, salt og pepper. Pyntes med ørretrogn og friske urter. Serveres med grissini.

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev