Nyhet
Grillretter fisk, skjell og skalldyr Grillrøkt havabbor med aspargesrisotto

Grillrøkt havabbor med aspargesrisotto>

1 havabbor, vasket og renset for innmat

1 dl finhakket sjalottløk

1 bunt grønne asparges, skrelt og blansjert

½ bunt hvite asparges, skrelt og blansjert

200 g risottoris

4 ss finkuttet gressløk

saften fra en sitron

4 dl tørr hvitvin

7 dl lett fiskekraft, kyllingkraft eller vann

1 dl finrevet parmesan

1 dl olivenolje

maldonsalt og nykvernet, sort pepper

 

Gni inn fisken med salt. Legg den rett på grillen eller med aluminiumsfolie under. Putt inn litt einebær, rosmarin eller eplekvister på glørne slik at det dannes litt røyk. Dette vil gi fisken en delikat, lett røyksmak. La så fisken ligge å hvile 2 minutter før du tar av skinn, ben og hode.  

 

Risotto

Halvparten av olivenoljen has i en tykkbunnet kasserolle med sjalottløk og ris på middels varme. La dette syde i noen minutter slik at risen trekker til seg oljen. Spe på med hvitvinen og sett ned varmen etter hvert. Når halvparten av væsken er absorbert av risen, sper du kraften inn litt og litt, prosessen tar ca 20 minutter. Risen skal ha en lettflytende konsistens når den er ferdig, altså al dente, men ikke rå. Ha i grovkuttede biter av asparges, gressløk, og vend forsiktig inn parmesan. Smak til med salt, pepper, sitron og dryss over litt urter og olivenolje til slutt.

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev