Grillretter fisk, skjell og skalldyr Grillet uer, nypotetsalat, ramsløkaîoli og grillet sitron

Grillet uer, nypotetsalat, ramsløkaîoli og grillet sitron>

Grillet uer

Rens ueren og skrap bort skjell med en fiskeskrape. Du kan godt bruke en kniv eller et par gafler til dette. Klipp bort finner, gjeller og hale og la den tørke uten tildekning, helst et par timer slik at skinnet tørker.

 

Pensle grillristen lett med nøytral olje og grill hele fisken på glør eller gassgrill på høy varme. Snu ofte og forsiktig med en grillklype og stor stekespade til den er gyllen og nesten litt svidd. 

 

Legg hele ueren i en ildfast form og grill på indirekte eller lav varme til fiskekjøttet slipper beinet.

 

 

Nypoteter 

Kok poteter i veldig godt saltet vann til de er akkurat ferdig kokt. Grill dem gylne på grillen.

 

 

Ramsløkaîoli

1 bunt ramsløk

4 dl nøytral olje

2 eggeplommer

1 ss dijonsennep

 

Varm ramsløk og olje til 70 °C og kjøl den ned.

Bland med en stavmikser til en fin puré og kjøl den ned. Lag en majones ved å blande egg og dijonsennep i en bolle.

 

Spe med den avkjølte ramsløkoljen mens du pisker. Smak til med sitron og salt.

 

 

Grillet sitron

Del en sitron i to på midten og grill den på kjempevarm grill. Server fisken hel på et fat med tilbehøret. Du kan gjerne lage en frisk salat med fennikel og appelsin og server til fisken. Husk at bok choy, sommerkål og kinakål også kan grilles og passer bra til. 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev