FOTO stian Broch
KOKK dag Ødegaard & Angela Taliaferro
appetitt 2/2015
Råvare: Piggvar, evt. småkveite, skåret i koteletter
Utstyr: Kullgrill med lokk
Brensel: Trekull, gjerne fra eik eller bøk
Metode: Direkte grilling under lokk, meget høy temperatur
Skjær opp dine favorittgrønnsaker og rotfrukter i passe store biter og legg i langpanne av støpejern eller stål. Sprut en generøs mengde god olivenolje over grønnsakene, strø på salt og ev. noen urter om du liker det.
Bland godt og sett hele pannen på grillen. Vend grønnsakene med spatula en gang i blant.
Ta grønnsakene ut når de er gyllenbrune.
Salt fisken i 20 minutter, skyll av og tørk. Pensle fisken med tynt lag olivenolje på kuttsidene.
NB! Grillristen må holde en temperatur på over 250 °C for at ikke fisken skal sitte fast.
Når du griller fisk, er det lurt å bruke en grill med kraftige grillrister i rustfritt stål som holder godt på varmen.
Legg fisken på grillen og lukk lokket umiddelbart. La det ligge i ca. 2 minutter før du vender.
Etter 2 minutter på den andre siden løfter du fisken ut av grillen og legger den oppå grønnsakene.
Sett hele grønnsakspannen med fisken på toppen tilbake på grillen. Når fisken har en kjernetemperatur på 45 °C er den ferdig.