Grillretter fisk, skjell og skalldyr Grillet kveitefilet potetsalat og rødbetsmør

Grillet kveitefilet potetsalat og rødbetsmør>

 

Kveite

800 g kveitefilet, gjerne med skinn

4 ss finhakkede nøtter gjerne hasselnøtter, macadamia eller valnøtter)

2 ss druekjerneolje

salt og pepper etter smak

 

 

Pensle kveitefileten med druekjerneolje. Krydre med salt og pepper. Grill på direkte varme med fiskekjøttet ned mot grillen til du får fint mønster. Snu fisken og ha over nøttene. La den grille på indirekte varme til fisken er ferdig. Tiden kommer litt an på tykkelsen på kveitefileten. Vi har brukt kveitehale, som er litt tynnere. Da tar det 6-10 minutter.

 

Potetsalat

800 g småpoteter gjerne nypoteter eller andre små poteter

4 ss solsikkeolje

1 ts sitronsaft

salt og pepper

20 sukkererter

1 rødløk

 

Pakk potetene i  aluminiumsfolie. Krydre med salt og pepper og vend i olje. Sett på indirekte varme på grillen i 40-50 minutter til potetene er møre. Når potetene er ferdig vender du inn grovhakkede sukkerertene, rødløk i båter og sitronsaft.  

 

Rødbetsmør

200 g usaltet romtemperert meierismør

1 kokt rødbet

1/2 ts revet pepperrot

salt og pepper etter smak

1 ts sitronsaft

 

Grovhakk den kokte rødbeten og kjør med stavmikser til purè. Bland inn smør og pepperrot. Smak til med sitron, salt og pepper. Dette smøret er godt til kveite, kyllingfilet, grillet breiflabb eller makrell.

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev