Kveite
800 g kveitefilet, gjerne med skinn
4 ss finhakkede nøtter gjerne hasselnøtter, macadamia eller valnøtter)
2 ss druekjerneolje
salt og pepper etter smak
Pensle kveitefileten med druekjerneolje. Krydre med salt og pepper. Grill på direkte varme med fiskekjøttet ned mot grillen til du får fint mønster. Snu fisken og ha over nøttene. La den grille på indirekte varme til fisken er ferdig. Tiden kommer litt an på tykkelsen på kveitefileten. Vi har brukt kveitehale, som er litt tynnere. Da tar det 6-10 minutter.
Potetsalat
800 g småpoteter gjerne nypoteter eller andre små poteter
4 ss solsikkeolje
1 ts sitronsaft
salt og pepper
20 sukkererter
1 rødløk
Pakk potetene i aluminiumsfolie. Krydre med salt og pepper og vend i olje. Sett på indirekte varme på grillen i 40-50 minutter til potetene er møre. Når potetene er ferdig vender du inn grovhakkede sukkerertene, rødløk i båter og sitronsaft.
Rødbetsmør
200 g usaltet romtemperert meierismør
1 kokt rødbet
1/2 ts revet pepperrot
salt og pepper etter smak
1 ts sitronsaft
Grovhakk den kokte rødbeten og kjør med stavmikser til purè. Bland inn smør og pepperrot. Smak til med sitron, salt og pepper. Dette smøret er godt til kveite, kyllingfilet, grillet breiflabb eller makrell.