kjøtt av 5 finkuttede østers
1 ss finhakket sjalottløk
2 ss oliven- eller urteolje
1 ss sitronzest
litt salt
Østerskum
kraftvannet fra 5 østers
1 ss rømme
1 dl fløte
litt salt og sitronsaft etter smak
Åpne østersene og sil saft gjennom en fin sil. Visp inn fløte og rømme. Smak til med salt og sitron. Ha kraften i en espumaflaske. Tilsett en espumapatron. Slipp ut 1/3 av gassen og ikke rist for mye, da vil den sprekke.
Ramsløkolje
100 g ramsløk
50 g nøytral olje
Kjør opp til det er smooth og varm opp til 68 °C, eller kok i ett par sekunder.
Sil av og avkjøl.
Majones
2 eggeplommer
1 ss sennep
300 g olje
smak til med salt og sitronzest
Visp eggeplommer og sennep sammen. Spe med olje til passe konsistens. Smak til med salt og sitronzest.
Ønsker du en grønnere majones,
kan du tilsette litt ramsløkolje.
Pensle kveitefileten med nøytral olje og grill den i en grillpanne på grillen.
Skjær lange bånd av agurk som gjerne kan marineres i en blanding av sukker og eddik. Finskjær blomkål.
Dander alt på på en tallerken og pynt med dillkvaster. Østersskummet has på til slutt.