Nyhet
Grillretter fisk, skjell og skalldyr Grillet kveitefilet med østersskum og ramsløkolje

Grillet kveitefilet med østersskum og ramsløkolje>

kjøtt av 5 finkuttede østers 

1 ss finhakket sjalottløk

2 ss oliven- eller urteolje

1 ss sitronzest litt salt

 

Østerskum

kraftvannet fra 5 østers

1 ss rømme

1 dl fløte

litt salt og sitronsaft etter smak

 

Åpne østersene og sil saft gjennom en fin sil. Visp inn fløte og rømme. Smak til med salt og sitron. Ha kraften i en espumaflaske. Tilsett en espumapatron. Slipp ut 1/3 av gassen og ikke rist for mye, da vil den sprekke.  

 

Ramsløkolje

100 g ramsløk

50 g nøytral olje

 

Kjør opp til det er smooth og varm opp til 68 °C, eller kok i ett par sekunder. Sil av og avkjøl.   Majones 2 eggeplommer 1 ss sennep 300 g olje smak til med salt og sitronzest Visp eggeplommer og sennep sammen. Spe med olje til passe konsistens. Smak til med salt og sitronzest.

Ønsker du en grønnere majones, kan du tilsette litt ramsløkolje. Pensle kveitefileten med nøytral olje og grill den i en grillpanne på grillen. Skjær lange bånd av agurk som gjerne kan marineres i en blanding av sukker og eddik. Finskjær blomkål. Dander alt på på en tallerken  og pynt med dillkvaster. Østersskummet has på til slutt.  

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev