Grillretter fisk, skjell og skalldyr Grillet kamskjell, blomkålpurè og brunet smør

Grillet kamskjell blomkålpurè og brunet smør>

kamskjell

4 store kamskjell

salt og pepper etter smak

 

Hvis du ikke har åpnet kamskjell før, så be de bak fiskedisken vise deg, så kan du det til neste gang. Krydre kamskjellene med salt og pepper. Pensle med solsikkeolje og grill på direkte varme i 1 minutt på hver side.

 

Blomkålpurè

1/2 blomkålhode

3 dl kremfløte

salt og pepper etter smak

 

Del blomkålen i grove biter og kok møre i fløte. Løft ut blomkålen og kjør til jevn purè med en stavmikser. Spe med litt av fløten du har kokt blomkålen i hvis du ønsker purèen litt tynnere. Smak til med salt og pepper.

 

Grillet blomkål

1/3 blomkålhode

solsikkeolje

salt og pepper etter smak

 

Kutt blomkålen i tynne skiver. Pensle med solsikkeolje, salt og pepper. Grill på direkte varme så de er møre, men fortsatt har litt tyggemotstand.

 

Brunet smør

2 ss usaltet meierismør

1 ss soyasaus

1 ts finhakket gressløk

 

Brun smøret i en stekepanne. Ha i soyasausen og gressløken.

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev