kamskjell
4 store kamskjell
salt og pepper etter smak
Hvis du ikke har åpnet kamskjell før, så be de bak fiskedisken vise deg, så kan du det til neste gang. Krydre kamskjellene med salt og pepper. Pensle med solsikkeolje og grill på direkte varme i 1 minutt på hver side.
Blomkålpurè
1/2 blomkålhode
3 dl kremfløte
salt og pepper etter smak
Del blomkålen i grove biter og kok møre i fløte. Løft ut blomkålen og kjør til jevn purè med en stavmikser. Spe med litt av fløten du har kokt blomkålen i hvis du ønsker purèen litt tynnere. Smak til med salt og pepper.
Grillet blomkål
1/3 blomkålhode
solsikkeolje
salt og pepper etter smak
Kutt blomkålen i tynne skiver. Pensle med solsikkeolje, salt og pepper. Grill på direkte varme så de er møre, men fortsatt har litt tyggemotstand.
Brunet smør
2 ss usaltet meierismør
1 ss soyasaus
1 ts finhakket gressløk
Brun smøret i en stekepanne. Ha i soyasausen og gressløken.