Grillretter fisk, skjell og skalldyr grillet fisk

grillet fisk >

Hvilken fisk passer til å grille?

Den grunnleggende regelen er at jo tykkere og fastere fisk, desto enklere er det å få til et vellykket resultat.

Velg først og fremst fet fisk slik som kveite, laks, breiflabb og ørret. Slankere fisk som piggvar, flyndre, sjøtunge og

torsk kan også grilles med godt resultat, men bør bli grillet i folie eller marinert og grilles i grillkurv.

 

Grill ikke kjøleskapkald mat

La ingrediensene stå fremme en halv time før du legger dem på grillen.

 

Pass på at grillristen er ren

Bruk en stålbørste til å rengjøre grillen med. Pensle med olje, smeltet smør eller bruk en grillkurv.

Pensle grillstativet med olje før grilling eller bruk en grillkurv med teflon for å hindre at fisken setter seg fast.

 

Varm grill

Pass på at grillen er veldig varm før du legger på fisken slik at det ikke festes så lett.

Hvis fisken fortsatt festes, er det et tips å kjøre mer varme.

 

Pass på marinaden

Vær forsiktig med marinaden og glasur slik at den ikke faller ned i glørne og tar fyr.

 

Sprayflaske

Ha alltid en sprayflaske for hånden. Spray vann på kull eller fisk som tar fyr.

 

Skjær noen åpninger i fiskens skinn

Hvis fisken har en skinnside, kutter du gjerne noen åpninger i skinnet. Da trekker ikke skinnet seg sammen under grillingen.

 

Vend bare en gang

Fisken vil bli saftig hvis du bare snur den en gang. Snu fisken når den begynner å bli hvit på kantene.

Bruk en stor grillspade med langt skaft.

 

Fisk grilles raskt

Hold fisken under oppsikt gjennom hele grillingen. Fisk som grilles for lenge blir fort tørr!

 

Når er fisken ferdig grillet?

Fisken er ferdig grillet når kjøttet er hvitt og ugjennomskinnelig. Laksekjøtt skal være blek rosa og ugjennomskinnelig.

Se etter om kjøttet er klart med en gaffel eller potetpinne ved å sette den inn i kjøttet og trekke den ut etter noen sekunder.

Går gaffelen eller pinnen lett gjennom kjøttet og det føles varmt hvis du legger den til innsiden av håndleddet, er fisken klar.

Alternativt kan et digitalt termometer brukes.

Hvit fisk som torsk, har en kjernetemperatur på ca 52 °C. Kveite og laks ca 48 °C, breiflabb og tunfisk 31 °C.

Tunfisk bør alltid ha en rå kjerne.

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev