12 østers
200 g klarnet smør
3 eggeplommer
3 ss vann
2 ss sitronsaft
1 dl kremfløte
2 ss finhakket dill
salt og pepper
Visp sammen eggeplommer, vann og sitronsaft i en stålbolle. Sett bollen over vannbad.
Pass på at vannet ikke koker og at bollen ikke er i kontakt med vannet. Pisk eggeplommene kraftig i ca. 30 sekunder,
eller til de begynner å tykne som en tykk eggedosis.
Spe med det klarede smøret, litt etter litt, mens du hele tiden pisker.
Pass på at smøret er pisket skikkelig inn før du sper med mer.
Sausen skal til slutt få en tykk, fyldig og luftig konsistens.
Løft sausen vekk fra vannbadet. Smak til med salt og pepper.
Visp fløten til myk krem og vend kremen inn i sausen sammen med urtene.
Legg en skje gratineringssaus på hver østers. Gratiner østersene på direkte varme på grillen.
Her er det viktig med ekstremt høy varme i kort tid med lokket på. Serveres straks!