Gravet hjort
1 kg ytrefilet av hjort
50 g salt
50 g sukker
1 ts ristet, sort pepper
1 ss knuste einebær
1 ss timian
1 dl akevitt
Bland salt, sukker, pepper, timian og knuste einebær. Gni alt over kjøttet og hell over akevitt. Vakumer kjøttet og la det stå i kjøleskapet i 1-4 døgn.
Tørk deretter kjøttet av med kjøkkenpapir og skjær kjøttet i tynne skiver.
Nype- og gulrotgelé
5 dl gulrotsaft, gulrot presses gjennom en juicer
Cirka 1 ts nype pulver, fås kjøpt i helsekostbutikker
6 g agar agar
Alt kokes opp og avkjøles til geleen setter seg. Kjøres deretter i blender til en glatt puré. Blir den for tjukk kan man spe med mer gulrotsaft.
Syltet gulrot
Kok opp 1-2-3 lake. 1 del eddik, 2 deler sukker og 3 deler vann.
Hell det over tynne, høvlede skiver av gulrot.
Grønnkål
Grønnkålen plukkes fri for stilker og kokes fort i cirka 2 minutter i godt saltet vann. Kålen presses deretter fri for vann og tørkes av på et klede.
Pepperrotkrem
1 boks snøfrisk
1 ss crème fraîche
revet pepperrot etter smak og behag
salt og pepper
Alt blandes og smakes til.