Forett / småretter vilt Gravet hjort med nype- og gulrotgelé

Gravet hjort med nype- og gulrotgelé>

Gravet hjort

1 kg ytrefilet av hjort

50 g salt

50 g sukker

1 ts ristet, sort pepper

1 ss knuste einebær

1 ss timian

1 dl akevitt

 

Bland salt, sukker, pepper, timian og knuste einebær. Gni alt over kjøttet og hell over akevitt. Vakumer kjøttet og la det stå i kjøleskapet i 1-4 døgn.

Tørk deretter kjøttet av med kjøkkenpapir og skjær kjøttet i tynne skiver.

 

Nype- og gulrotgelé

5 dl gulrotsaft, gulrot presses gjennom en juicer

Cirka 1 ts nype pulver, fås kjøpt i helsekostbutikker

6 g agar agar

 

Alt kokes opp og avkjøles til geleen setter seg. Kjøres deretter i blender til en glatt puré. Blir den for tjukk kan man spe med mer gulrotsaft.

 

Syltet gulrot

Kok opp 1-2-3 lake. 1 del eddik, 2 deler sukker og 3 deler vann.

Hell det over tynne, høvlede skiver av gulrot.

 

Grønnkål

Grønnkålen plukkes fri for stilker og kokes fort i cirka 2 minutter i godt saltet vann. Kålen presses deretter fri for vann og tørkes av på et klede.

 

Pepperrotkrem

1 boks snøfrisk

1 ss crème fraîche

revet pepperrot etter smak og behag

salt og pepper

 

Alt blandes og smakes til.

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev