Forett / småretter vilt Gravet hjort med jordskokker, tyttebær og skogsyre

Gravet hjort med jordskokker, tyttebær og skogsyre>

500 g hjortefilet

3 dl gin

200 g grovsalt

100 g sukker

15 g einebær

 

Fileter fileten fri for sener og slintrer. Knus einebærene og bland dem godt med sukker, salt og gin. Rull fileten i sukker- og saltblandingen og la den ligge under press i tre døgn.

 

Jordskokkchips

200 g jordskokker

30 g salt

1 l vann

 

Skjær jordskokkene tynt på mandolinen. Kok opp vann og salt og ta det av varmen. Når det ikke koker lenger, har du i jordskokkene. Trekk dem i 10-15 minutter. Ta jordskokkene opp og tørk dem lett. Friter dem i 175 °C i varm olje til de er sprø og gylne. La dem trekke av på et papir. Anrett hjorten med tilbehøret og dander med tyttebær og skogsyre, eller annen urt som timian eller oregano.   

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev