Forett / småretter Lam Tynnbrød med lammetartar

Tynnbrød med lammetartar>

Lammetartar

løpstikkeemulsjon, tørket sopp og tørket kål

tynnbrød

 

Tynnbrød

1 l melk

83 g smør

8 g malt anis

12 g malt fennikel 

83 ml lys sirup

5 g hornsalt

630 g siktet rug

2 dl havregryn

630 g mel

litt salt 

 

Varm melk og smør til 37 °C og ha i gjær. Bland alt annet sammen, la det heve i 30 minutter og kjevle deigen ut tynt. Stek tynnbrødet på takke eller i stekepanne.

 

 

Lammetartar

200 g lammeplomme

salt, etter smak

rødvinseddik

pepper, etter smak

 

Lammet kuttes smått og smakes til med salt, eddik og pepper.

 

 

Grønnkålchips

Grønnkål blansjeres i saltvann, tørkes godt og stekes på 200 °C til den er crispy.

 

 

Løpstikkeemulsjon

Finhakk løpstikke med solsikkeolje, ha i en eggeplomme og 1 ts Dijon sennep. Pisk godt, spe med oljen til en lett majones.

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev