Forett / småretter Lam Potet- og purreløksuppe med krispy pinnekjøttfett

Potet- og purreløksuppe med krispy pinnekjøttfett>

biter av fett fra pinnekjøtt

200 g mandelpoteter

200 g purre

1 l vann

5 dl fløte eller melk

urter som oregano og timian

salt og pepper

 

Stek fettet i en varm panne til det er krispy og legg det på et husholdningspapir. Skrell mandelpoteter.

Finsnitt det hvite på purren og stek til den er mør i smør. Finsnitt det grønne på purren til garnityr.

Fyll en kjele med 1 liter vann, ha i poteter, hele kvaster urter og la det koke til det er mørt.

Tilsett fløte eller melk og la det koke opp.

Ta ut krydderkvastene og kjør alt til en glatt puré i en kjøkkenmaskin eller med stavmikser.

Spe med væske om nødvendig  og smak til med salt og pepper. Garner suppen med purre og biter av stekt pinnekjøttfett.

Server suppen med god spekemat av lam.

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev