Forett / småretter Lam Pintxos med fenalår og løyrom

Pintxos med fenalår og løjrom>

4 skiver av modnet fenalår fra Kvitsøy lam

200 g Gulløye poteter

3 ss setersmør

2 ss fløte

10 g revet parmesanost

1 ss grov sennep

1 ss finhakket persille

sitronzest, einebær, salt og pepper

 

Kutt 150 g av potetene i grove terninger og kok i salt smørvann. Kok resten av potetene og lag puré med fløte, smør, sennep og parmesan. Vend inn potetterningene sammen med finhakket persille og smak til med sitronzest, einebær, salt og pepper. Dette trykkes i firkantet form og settes kaldt. Når dette har satt seg, kuttes det i avlange kuber på 1 cm bred og 4 cm lengde. Fenalår rulles rundt.

 

Surdeigstoast

20 g gjær

10 g surdeig

3 dl vann

10 g salt

5 g sukker

25 g Dauro olivenolje

3,5 dl hvetemel

1 dl nymalt spelt

 

Elt alt i fem minutter før det heves i 30 minutter. Ha over mer olivenolje, litt fersk einebærbuske og grovt salt. Bak på 250 °C i 20 minutter. Lag toast når brødet er en dag gammelt.


Eple «bon-bon»

3 epler fra Hardanger

2 dl frisk eplejuice

10 g sukker Claus Mayer epleeddik

norsk pepperrot

grønn karse, dill og rosepepper

 

Kutt ett eple i tynne skiver og vakuumer med litt eddik og olivenolje. Skrell resten av eplene og kutt i mindre biter før det kokes i eplejuice og sukker. Kjør dette til en fløyelsmyk puré og smak til med pepperrot og Claus Mayer eddik. Kjøl ned. Ta en tynn skive eple og ha på urter og rosepepper. Ha på puré, rull opp og form til en «bon-bon».

 

Geiterømme og røkt løjrom

40 g geiterømme

20 g Snøfrisk

40 g norsk løyrom

salt, sitron og pepperrot

 
Pisk opp geiterømme sammen med Snøfrisk. Smak til med røkt løyrom, salt, sitron og pepperrot.

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev