Dette er en av de beste måtene for å få brukt opp alle pinnekjøttrestene. Er enkel, smaksrik og spennende pai som er like god på julebuffeten som den er i matpakka.
50 g Rørossmør
2,5 dl hvetemel
2 ss kaldt vann
3 egg
1 dl fløte
salt og pepper
100 g Chevre fra Haukeli
200 g ferdigkokt røkt pinnekjøtt fra Thulefjord
300 g kålrot
1 dl ferskpresset eplejuice premium, rød aroma fra Dyre Gård
1 dl sukker
Start med paideigen. Kjør kaldt smør, mel og vann i en foodprosessor til en deig. Kjevle ut deigen så den passer i en paiform. Dekk formen med aluminiumsfolie og tørkede erter slik at deigen beholder formen under steking. Stek paibunnen på 200 °C i ca. 10-15 minutter til den begynner å få farge. Pisk sammen eggene med fløten. Smak til blandingen med salt og pepper.
Fyll paibunnen med chevre, kokt pinnekjøtt og eggeblandingen. Stek paien på 180 °C til fyllet er fast. Dette tar ca. 15 minutter. Kutt kålroten i små terninger. Kok kålrotterningene i eplejuice og sukker til de begynner å bli møre. Avkjøl. Server den varme paien toppet med syltet kålrot.