Forett / småretter Lam lammeribbe med skogsopp og sopphollandaise

Lammeribbe med skogsopp og sopphollandaise>

Skjær fileten av lammeribbene. Konfiter ribbene i masse godsaker. Kjøttet grilles og serveres med det du måtte finne av skogsopp. Gjerne noen morkler fra i vår, stekt steinsopp og høvlede mandelrisker.

 

Sausen er en hollandaise laget med mandelriskeolje. Server gjerne på noen blansjerte vinblader for et ekstra høstpreget uttrykk.

 

Hollandaise 

 

 

REDUKSJON

1 laurbærblad

1 liten sjalottløk

10 pepperkorn

1 ss hvitvinseddik

1 dl hvitvin

½ dl vann

 

 

Snitt løken og ha den i en kjele med laurbær, hel pepper, eddik og vin. Kok opp og reduser forsiktig. Når det er 3-4 ss væske igjen, tar du reduksjonen av varmen og siler den.

 

 

 

KLARET SMØR

300 g smør

100 g mandelriske eller annen soppolje 

 

 

Smelt smøret på lav varme uten å røre. Unngå å flytte på gryten slik at melkepartiklene synker til bunns. La dette stå i ca. 20 minutter slik at smøret på toppen bli helt klart.

 

Hell av det klarede smøret uten å få med melkepartiklene, bruk gjerne et kaffefilter. Oppbevar klarnet smør i et glass med lokk.

 

 

 

MONTERING

4 eggeplommer 

salt etter smak

klaret smør og olje etter konsistens

1 sitron

 

 

Pisk eggeplommene og reduksjonen over vannbad til en temmelig stiv eggedosis. Spe deretter med det klarede smøret og olje i en tynn stråle. Pass på at smøret ikke er for varmt, det skal holde samme temperatur som eggedosisen. Fortsett å spe.

 

Hvis hollandaisen blir veldig tykk, kan man ha i litt vann for å tynne den ut. Spe i alt smøret. Smak til med salt og sitronsaft og hold sausen lun i vannbad. Topp sausen med soppen.

 

 

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev