Smaken sitter ved beinet og fenalåret er intet unntak. Det sitter ofte igjen en del kjøtt som fint kan brukes til forskjellige smakfulle formål. Her er noen forslag til fornuftig bruk av gode lårbein med litt kjøtt på.
Fenalårknoken kan brukes som kraft til gul ertersuppe, brenn- snute, betasuppe og lys lapskaus.
Den er også anvendelig til gamle tradisjonsretter som småballsuppe,
som er småball av poteter kokt i kraft fra fenalåret.
Utvannet og stekt fenalår og flesk, stekt i terninger med poteter, fett og sirup er en god og gammel variant.
Tradisjonsmat som sursteik av kalv og utvannet fenalår, tjukkerter og rognkaker er retter hvor den gode salte
fenalårsmaken utnyttes.
Rester av kjøttet kan brukes som topping på pizza, garnityr til
supper eller i salater gjerne sammen med vellagret hvit geitost.
De kan stekes og settes sammen til små tapas med forskjellig tilbehør.
Spør andre om det finnes en tradisjon for å bruke fenalår- og pinnekjøttrester der hvor du bor eller kommer fra.
Grillet pinnekjøtt er knallgodt og passer fint som «utemat» med enkelt tilbehør.
Du kan fint fryse restene av utvannet og kokt pinnekjøtt og legge det på grillen, når som helst, året rundt.