2 dl havregryn
0,5 dl linfrø
0,5 dl sesamfrø
2 dl sammalt grovt rugmel
½ ts salt
3,5 dl vann
Alt blandes sammen, kjevle ut på brett og stek på 160° C varmluft i ca 1 time
Syltet pære
50 g eplejuice
50 g eple-eddikk
50 g sukker
1 pære
Kok opp juice, eddik og sukker. Skrell pæren og skrell tynne skiver av den. Legg skivene i den varme laken. La de ligge i minimum 10 minutter.
Pisket Rørosrømme
100 g Rørosrømme
Pisk den stiv og sett den i kjøleskapet
Løk-krem
1 kg kepaløk
100 g smør
Salt, epleeddik og sukker for smak
Del løken i to og skjær i tynne skiver
Ha i kald kjele med smør i bunn
Sett over høy varme for å sette i gang karamelliseringen av løken
skru ned varmen etter noen minutter og la den sakte karamelliseres
Når løken er gylden brun, ta den av og kjør opp i mikser
Smak til med salt og eddik. Sukker ved behov.
Karamelliserte valnøtter
100 g valnøtter
100 g sukker
vann og en klype salt
100 g sukker
vann og en klype salt
Ha valnøtter og sukker i en kjele. Dekk med vann. Kok til ca 116 ° C.
Sil av og legg på bakepapir. Kjøl ned.
Friteres på 180 ° C til de er gylden brune.
Bryt opp biter av knekkebrødet
Legg litt pure på, legg på fenalårskiver og en skive pære.
Anrett på toppen med en skive selleristang, en valnøtt og kjørvel.
Legg på en liten «klikk» med pisket rømme .