ferdig dampet pinnekjøtt, noen pinner til hver
400 g mandelpoteter
100 kålrot
100 gulrot
2 fedd hvitløk
100 g bløtlagte erter
hvitløksolje, salt og pepper
Start med å rense og kutte gulrot og kålrot i biter. Kok dem i lettsaltet vann til de er møre. Kok mandelpoteter med skallet på og la dem stå til de er avkjølte nok til å skrelles.
Kok bløtlagte erter til de er skikkelig møre og sil av.
Varm opp finhakket hvitløk i olje til den blir så vidt gyllen, sil av og avkjøl oljen.
Skrell mandelpoteter og hold av ca 300 g til steking.
Kjør erter, poteter, gulrot og kålrot sammen med litt crème fraîche og avkjølt hvitløksolje til en slags grov hummus.
Krydre med salt og pepper.
Stek eller grill pinnekjøttet i grillpanne på platen eller i grillpanne på grillen til fettet blir sprøtt.
Del potetene og stek dem i fettet.
Har du sjy fra kokingen av pinnekjøttet, kan dette brukes og serveres varmt til om man ønsker.