150 g risotto-ris
3-4 dl kyllingkraft og 2 dl vann
1 dl hvitvin
50 g revet ost, gjerne Holtefjell XO fra Eiker eller annen hard lagret ost
50 g usaltet smør i terninger
0,5 dl olivenolje
1 ss snøfrisk
1 finhakket sjalottløk
1 vårløk
sitron , salt og pepper etter smak
hakket gressløk
Ha den finhakkede sjalottløken i en kjele med litt olivenolje, fres lett. Ha i risottoris og rør til du hører en «klikkelyd» i risen.
Ha på hvitvin og reduser til det halve, start så å spe i kraft. Spe i kraft til risen er kokt myk, men med en liten hard kjerne.
Kraften skal være nesten innkokt.
Ha i smør, ost og olivenolje. Rør godt inn. Det skal være en «emulgert» masse når den er ferdig. Smak til med sitron og salt.
Avslutt med hakket vårløk og gressløk. Anrett og topp risottoen med tynne skiver fenalår. Riv gjerne litt ost over før servering.
Om du har brønnkarse eller en annen urt tilgjengelig, pynt gjerne med dette.