Nyhet
Forett / småretter Kjøtt Vitello Tonnato

Vitello Tonnato>

600 g kalvestek eller ytrefilet av kalv

4 fedd hvitløk

1 boks tunfisk i olje

1 dl majones

1 dl rømme

en kokt eggeplomme

4 ss små kapers

4 ss hakkede urter og spiselige blomster

blandet salat

saften av en 1/2 sitron

4 ss ristede pinjekjerner

100 g parmesan

 

Start med å krydre kalvekjøttet med salt og pepper. Brun det i en jerngryte på alle sider og sett inn et steketermometer. Fyll gryta med urter, smør og olje, noen biter løk, hvitløk, urter som salvie, oregano, bladpersille for å sette god smak på kjøttet. Stek til kjernetemperatur på 63 ° C.  

Ta ut kjøttet, la det hvile og avkjøles. Skjær det i syltynne skiver og bruk gjerne en påleggsmaskin til dette.  

Dressingen lager du ved å mose tunfisken sammen med majones, spe med litt rømme og oljen fra tunfisken.Tilsett kapers og eggeplomme og smak til med sitronsaft. Visp til den er luftig og blandet. Bruk gjerne en stavmikser til dette. 

Smak til med urter, salt og pepper.

Legg de syltynne skivene med kalvekjøtt utover en stor tallerken lik en carpaccio. Anrett tunfiskdressingen på kjøttet og pynt med urter. Springle med litt god virgin olivenolje

Du kan også drysse ristede pinjekjerner, hvitløkskrutonger og revet parmesan over denne retten. Da blir det en blanding av cesarsalat og vitello tonnato

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev