Nyhet
Forett / småretter Kjøtt carpaccio, traktkantarell og brønnkarsemajones

carpaccio, traktkantarell og brønnkarsemajones >

200 g godt marmorert entrecote

 

Rull entrecoten opp i plastfolie. Kutt den i tynne skiver, som legges rett på tallerken.

 La dette tempereres på et lunt sted i ca 15 minutter, eller bruk en skibrenner og gå lett over for et raskere resultat. Krydre med litt fingersalt og pepper.

 

Majones

1 egg

1 ss dijonsennep

1 ss hvitvinseddik

2 dl nøytralolje

2 dl god olivenolje

salt og pepper

½ bunt brønnkarse

 

Ha egg, sennep, finhakket brønnkarse og eddik i et litermål og kjør sammen med en stavmikser. Spe på med olje til den blir tykk , smak til med sitronsaft, salt og pepper.

Ha blandingen i en spøytepose

 

Syltet traktkantarell

50 g traktkantarell

1 dl eddik

1 dl sukker

2 dl vann

1 ts salt

 

Kok opp vann, salt, sukker og eddik. Ha i traktkantarellen, ta kjelen av varmen og la dem trekke i 20 minutter. Legg mange små klikker rundt på kjøttet og ha så på friske brønnkarse blader.

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev