Forett / småretter Kjøtt Tartar med eggekrem, rødbet, rug og sprø potet

Tartar med eggekrem, rødbet, rug og sprø potet>

Tartar

240 g kvernet oksekjøtt med marmorering

 

Salt og pepper skall og saft av sitron olivenolje etter smak tynne skiver reddik og spirer   Smak til tartarkjøttet med salt, pepper, olivenolje, sitronsaft og finrevet skall. Press kjøttet i en ring eller form med fingrene. Ha havsalt på kjøttet og kvernet pepper.

Dander de andre elementene rundt kjøttet og avslutt med noen fine spirer og reddikskiver.

 

Gravet og revet eggeplomme

2 eggeplommer

200 g salt  

 

Legg salt i en skål og lag små groper til eggeplommene. Legg eggeplommene opp i og dekk med salt. La dem ligge i 8 timer før de tas ut. Tørk dem ved 60 °C til de blir seige. Frys dem slik at de er kalde når de skal rives.  

 

Rødbetpulver

syltede beter  

 

Skjær syltede beter i tynne skiver og tørk ved 60 °C til de blir helt sprø. Mal dem til fint pulver som drysses over retten.  

 

Eggekrem

4 eggeplommer

50 g smør

1/4 ss dijonsennep

skall og saft fra 1 sitron

salt og cayennepepper  

 

Ha eggeplommer, smør og sitronskall og kjør dem i en termomikser på 80 °C til det tykner. Smak til med sennep, sitronsaft, salt og cayennepepper. Ha kremen på sprøytepose og lag små klikker rundt tartaren.    

 

Rugmalto

150 g rugbrød, uten skorpe

1 ss rapsolje malto maldonsalt

 

Kutt av skorpene på rugbrødet og del opp i små terninger. Tørk brødet i ovnen til krutonger og kjør dem opp i termomikser med rapsolje og malto til pulver. Smak til med salt. Dryss dette over kjøttet.  

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev