Forett / småretter Kjøtt Tartar av Wagyu med trøffelmajones, knekkebrød, karse og revet Holtefjell ost

Tartar av Wagyu med trøffelmajones, knekkebrød, karse og revet Holtefjell ost >

400 g Wagyu kjøtt

50 g jordnøtter

karse eller annen urt til pynt

4 sjalottløk

Holtefjellost XO

 

Skjær kjøttet i passe store biter, knekk og knus jordnøttene. Kutt sjalottløken i tynne ringer og legg dem i vann i 5 minutter. Klipp og vask karsen. Alt blandes sammen og smakes til med salt og nykvernet pepper. Dryss over med Holtefjellost til slutt.  

 

Trøffelmajones

12 eggeblommer

6 hele egg

trøffelolje

eddik og salt, etter smak

god og nøytral olje

 

På thermomix

Kjør egg og eggeplommer med eddik og salt til 60 °C. Det tar ca. 7 minutter. Tilsett deretter oljen, litt etter hvert. Når den har passe konsistens, smakes den til med trøffelolje.

 

Knekkebrød

100 g gresskarkjerner

100 g sesamfrø

100 g solsikkekjerner

100 g maismel

100 g linfrø

litt salt

½ dl kaldpresset rapsolje

2 dl kokende vann

 

Bland alt sammen og la det trekke i ca. 15 minutter. Brett det ut på en bakeplate, ca. 3 mm tykkelse. Stek knekkebrødet på 150 °C i ca. 1 time.

 

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev