400 g Wagyu kjøtt
50 g jordnøtter
karse eller annen urt til pynt
4 sjalottløk
Holtefjellost XO
Skjær kjøttet i passe store biter, knekk og knus jordnøttene. Kutt sjalottløken i tynne ringer og legg dem i vann i 5 minutter. Klipp og vask karsen. Alt blandes sammen og smakes til med salt og nykvernet pepper. Dryss over med Holtefjellost til slutt.
Trøffelmajones
12 eggeblommer
6 hele egg
trøffelolje
eddik og salt, etter smak
god og nøytral olje
På thermomix
Kjør egg og eggeplommer med eddik og salt til 60 °C. Det tar ca. 7 minutter. Tilsett deretter oljen, litt etter hvert. Når den har passe konsistens, smakes den til med trøffelolje.
Knekkebrød
100 g gresskarkjerner
100 g sesamfrø
100 g solsikkekjerner
100 g maismel
100 g linfrø
litt salt
½ dl kaldpresset rapsolje
2 dl kokende vann
Bland alt sammen og la det trekke i ca. 15 minutter. Brett det ut på en bakeplate, ca. 3 mm tykkelse. Stek knekkebrødet på 150 °C i ca. 1 time.