FOTO stian Broch
KOKK jonathan Bukkøy Arntzen
appetitt 1/2015
400 g Eiker XO
4 ss Avdemsmør
10 g sorte trøfler
50 g stekt bacon
soppgele
jordskokkpuré
dry-aged kjøtt av norsk storfe
Riv osten på et fint rivjern og ha den i en kjele med Avdemsmør, stekt bacon i små biter og fint revne, sorte trøfler.
Smelt alt sammen og legg blandingen over i en finmasket sil. Arbeid bort overflødig væske og oljer av blandingen.
Monter inn romtemperert Avdemsmør til en fin, fast og homogen smørblanding. Rull smøret i et bakepapir til en fast pølse og frys den inn.
Jordskokkpuré
Skrell og kok jordskokk møre. Hell av kokevannet. Mos jordskokkene og spe med varm melk eller matfløte og rør inn smør. Smak til med salt og pepper.
Her er smøret servert med Kreativ Caterings egenproduserte på egen produsert dry age kjøtt på norskt storfe med fersk trøffel, soppgele, jordskokkpuré og urter.
Dette smøret passer også fint til carpaccio av storfe og vilt.