Forett / småretter Kjøtt smågris med kålkrem

smågris med kålkrem>

800 g flatribbe av smågris

½ l andefett

1 ss salvie, finhakket

1 ts brent pepper

salt

 

Flatribba saltes med finsalt dagen før. Gni så kjøttet inn med salvie og pepper. Kjøttet rulles opp med hyssing som en pølse og bakes i andefett på 90 °C i ca 5 timer. Ta rullen ut av fettet og sprøstek den på 250 °C i 15 minutter rett før servering.

 

Kålrotkrem

100 g kålrot

20 g smør

½ dl fløte

salt og pepper

 

Kålroten kokes mør i saltet vann, kjøres fin med smør og fløte i en hurtigmikser. Smak til med salt og pepper.

 

Jordskokk, løk og potet

120 g småpotet

120 g jordskokker

20 g usaltet smør

1 ts finhakket gressløk

4 ts sølvløk

1 ts solsikkeolje

4 rosenkål

1 ss solsikkeolje

2 ss usaltet smør

salt og pepper

 

Poteter, løk og jordskokker kokes møre i saltet vann. Sprøstekes i solsikkeolje og smør. Smakes til med salt, pepper og gressløk. Blader av rosenkål kokes møre i smør, vann og salt. Dette serveres med tyttebær, eplechips og jordskokkchips.  

 

Svinesjy

2 dl svinekraft

2 dl kyllingkraft

1 dl hvitvin

1 dl rødvin

2 sjalottløk, finhakket

1 fedd hvitløk

20 g smør

1 persillestilk

5 hel, brent pepper

1 ss solsikkeolje

1 ts honning

salt og sitron

 

Fres løk, hvitløk og persillestilk i solsikkeolje sammen med honning. Ha på hvitvin og rødvin. Kok i 15 minutter og tilsett svinekraft og kyllingkraft. Sausen reduseres til det er 2 dl igjen. Sil av og pisk inn smør. Smak til med salt og sitron.

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev