800 g flatribbe av smågris
½ l andefett
1 ss salvie, finhakket
1 ts brent pepper
salt
Flatribba saltes med finsalt dagen før. Gni så kjøttet inn med salvie og pepper. Kjøttet rulles opp med hyssing som en pølse og bakes i andefett på 90 °C i ca 5 timer. Ta rullen ut av fettet og sprøstek den på 250 °C i 15 minutter rett før servering.
Kålrotkrem
100 g kålrot
20 g smør
½ dl fløte
salt og pepper
Kålroten kokes mør i saltet vann, kjøres fin med smør og fløte i en hurtigmikser. Smak til med salt og pepper.
Jordskokk, løk og potet
120 g småpotet
120 g jordskokker
20 g usaltet smør
1 ts finhakket gressløk
4 ts sølvløk
1 ts solsikkeolje
4 rosenkål
1 ss solsikkeolje
2 ss usaltet smør
salt og pepper
Poteter, løk og jordskokker kokes møre i saltet vann. Sprøstekes i solsikkeolje og smør. Smakes til med salt, pepper og gressløk. Blader av rosenkål kokes møre i smør, vann og salt. Dette serveres med tyttebær, eplechips og jordskokkchips.
Svinesjy
2 dl svinekraft
2 dl kyllingkraft
1 dl hvitvin
1 dl rødvin
2 sjalottløk, finhakket
1 fedd hvitløk
20 g smør
1 persillestilk
5 hel, brent pepper
1 ss solsikkeolje
1 ts honning
salt og sitron
Fres løk, hvitløk og persillestilk i solsikkeolje sammen med honning. Ha på hvitvin og rødvin. Kok i 15 minutter og tilsett svinekraft og kyllingkraft. Sausen reduseres til det er 2 dl igjen. Sil av og pisk inn smør. Smak til med salt og sitron.