Man kan lage hummus på så å si alt av belgvekster. Her har jeg valgt en nordisk variant på gule erter og ramsløk. Det er bare fantasien som setter grenser.
8 skiver surdeigsbrød
200 g gule, tørkede erter
1 dl olivenolje
ramsløk
salt
noen skiver «Sotahjørnet»salami fra Metervare
1 gulbete
sukker, eddik, salt og vann
Nordisk hummus
Legg ertene i kaldt vann natten over. Kok til de er møre og avkjøl.
Kjør opp ramsløk med litt olje og kjør sammen erter, ramsløkolje og olivenolje til passe konsistens. Smak til med salt.
Syltede gulbeter
Kok opp en «1,2,3-lake» 1 del vann, en del sukker og en del eddik.
Kutt gulbeten i passende biter. Ha bitene over i den kokende laken og la det ligge litt før du tar kjelen av platen. La betene avkjøles i laken.