Forett / småretter Kjøtt Ribbe i lefse med sennep og brønnkarse

Ribbe i lefse med sennep og brønnkarse>

Kutt 200 g kald ribbe i tynne skiver, og legg grov sennep og brønnkarse mellom skivene. Rull dette sammen i  en stor firkantet lefse. Kutt opp i passelige biter.

 

Lefse

600 g poteter

4 dl melk

½ dl semulegryn

½ ts salt

50 g smør

1 kg hvetemel eller til deigen er passe fast

 

Skrell potetene, kok dem, og mal dem mens de er varme. Kok semulegrøt av melk, gryn, salt og smør. Bland poteter og avkjølt grøt sammen.

Arbeid inn mel til deigen er passe fast. Pass på at deigen ikke blir seig! Bak ut tynne leiver, og stek på takke ved svak varme.

Legg de ferdigstekte lefsene i stabler når de er kalde. Dekk til med klede. 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev