FOTO stian broch
KOKK jimmy øien, mads Revheim-skjolden, andre Grude Christiansen og vibeke Tomasseny
APPETITT 2/2019
Puff
470 g hvetemel
4 g salt
4 g sukker
13 g ferskgjær
200 g vann
55 g smeltet smør
Kjør alt i en foodprosessor. Kna deigen til en ball og rull i clingfilm. La den stå i kjøleskapet i to timer. Rull deigen på pastamaskin ned til minste innstilling. Kutt til et rektangulært flak og avrund kantene med en utstikker eller lignende. Stek dem i ovnen på et perforert brett på 170 °C med full vifte i 10 minutter.
Carpaccio
500 g ferdigrenset nyretapp
10 g salt
2,5 g nitritsalt
3 g rosmarin
Kjør salt, nitritsalt og rosmarin i en foodprosessor. Vend nyretappen i saltblandingen og vakuumer. La den ligge i vakuumposen i 2 dager. Rull opp kjøttet i clingfilm slik at det blir store sylindere. Frys ned. Kutt kjøttet veldig tynt på en påleggsmaskin.
Chimmichurri
50 g bladpersille
50 g basilikum
50 g koriander
30 g oregano
2 fedd hvitløk
½ dl olivenolje
1 dl solsikkeolje
3 ss sherryeddik
pepper og salt, etter smak
Kjør alt på foodprosessor og smak til med salt og pepper.