Forett / småretter Kjøtt Potetlompe med spekeskinke, sennep, løk og reddik

Potetlompe med spekeskinke, sennep, løk og reddik >

Passe mengde med St kristianaskinke

 

Potetlefse

1 pakke potetlefse, kjøpt på butikken av god kvalitet

 

Stikk ut for å gjør den litt mindre og enklere å spise. Stek potetlefsene på medium varme for å gjøre den sprø, 20-30 sekunder på hver side. Avkjøl på rist med klede over. Den er nå klar til servering.

 

Sennepmajones

2 eggeplommer

2 ts Dijon sennep

1 ts sitron

1 ts salt

3 dl olje

 

Ha 2 eggeplommer, Dijon sennep, salt og sitron i en bolle. Bland dette sammen med en visp før du skal spe i oljen. Spe inn oljen i en tynn stråle mens du pisker slik at den emulgerer. Dersom den blir litt tykk kan du spe med litt vann.

 

Syltet løk

1 dl eddik

2 dl sukker

3 dl vann 

5 hvite delikatesseløk

 

Skrell løken og del i to. Kok opp eddik, sukker og vann. Hell denne laken over løken og sett kjølig i 1-2 timer. Når den er kald, plukkes den fra hverandre og kuttes i tynne skiver.

 

Reddik

3 reddiker

 

Kutt tynt med kniv og legg i isvann. Den vil da krølle seg og bli sprø.

 

 

Friséesalat

1 pakke friséesalat

sitron og salt

 

Vask salaten og plukk ned slik at den passer til lefsen. Legg den i isvann slik at den blir sprø. Tørk av og vend med oliven og salt til servering.

 

Syltede sennepsfrø

50 g sennepsfrø

 

Bruk litt av syltelaken som du lagde til løken. Kok opp og hell over sennepskornene, sett dem i kjøleskapet til de er kalde.

Fordel potetlefsene ut på et fat. Legg opp skinke på lefsen, bland salat, reddik, og syltet løk og fordel på skinka. Sprøyt med majones og legg på sennepskorn. Server med en gang og gjerne med en skål med ekstra majones. Legg ved en skje slik at folk kan forsyne seg. 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev