FOTO ulla Westbø
KOKK krativ Catering/ Metervare
appetitt 4/2012
Røkt ferskostkrem
200 g ferskost
røykspon
salt og pepper
Ha osten utover på ett brett og sett i stekeovn. Varm opp røykspon og tenn på. Slukk med fuktig klut og sett inn i ovnen. La osten stå i ca 40 minutter, den vil da ha fått god røyksmak. Smak til med salt og pepper.
Harissa
110 g røkt chili, legges i vann over natta
110 g tørket paprika, legges i vann over natta
20 g fennikelfrø, ristet
20 g korianderfrø, ristet
70 g soltørket tomater
35 g svisker
3,3 dl olivenolje
sitronsaft og sukker etter smak
Alle ingredienser blandes. Smak til med sitronsaft og sukker.
Baconcrisp
1 side med svor fra svineribbe
grovt salt
Rapsolje til fritering
Svor fra svineribbe legges på grovt salt i 30 minutter. Skyll av og kok i 2 timer. Ta ut og legg på bakepapir. Settes i stekeovnen på 80° C og la de tørke i 12 timer. Tas ut og friteres i rapsolje på ca 215 ° C til det har blitt baconcrisp. Salt før servering .
Sirupsknekkebrød
125 g rugmel
1 dl eggehviter
1 dl mørk sirup
½ ts Salt
Topping
gresskarkjerner ,hakkede solsikkefrø, hirse, rosiner,grovhakkede, valnøtter og Maldonsalt.
Rugmel, eggehviter, sirup og salt røres sammen til en jevn masse, la den hvile over natten. Stryk røra ut på brett med bakepapir og strø topping over. Stekes på 14° C i stekeovn til de er gylne og sprø.
Pølser og serranoskinke
8 assorterte pølser fra Metervare, f.eks grønn pepper og ost, sort peppe og bakt hvitløk og chorizo
160 g serranoskinke i skiver