Forett / småretter Kjøtt Ølsnacks

Ølsnacks>

Røkt ferskostkrem

200 g ferskost

røykspon

salt og pepper

 

Ha osten utover på ett brett og sett i stekeovn. Varm opp røykspon og tenn på. Slukk med fuktig klut og sett inn i ovnen. La osten stå i ca 40 minutter, den vil da ha fått god røyksmak. Smak til med salt og pepper.

 

Harissa

110 g røkt chili, legges i vann over natta

110 g tørket paprika, legges i vann over natta

20 g fennikelfrø, ristet

20 g korianderfrø, ristet

70 g soltørket tomater

35 g svisker

3,3 dl olivenolje

sitronsaft og sukker etter smak

 

Alle ingredienser blandes. Smak til med sitronsaft og sukker.

 

Baconcrisp

1 side med svor fra svineribbe

grovt salt

Rapsolje til fritering

 

Svor fra svineribbe legges på grovt salt i 30 minutter. Skyll av og kok i 2 timer. Ta ut og legg på bakepapir. Settes i stekeovnen på 80° C og la de tørke i 12 timer. Tas ut og friteres i rapsolje på ca 215 ° C til det har blitt baconcrisp. Salt før servering  .

 

Sirupsknekkebrød

125 g rugmel

1 dl eggehviter

1 dl mørk sirup

½ ts Salt

 

Topping

gresskarkjerner ,hakkede solsikkefrø, hirse, rosiner,grovhakkede, valnøtter og Maldonsalt.

 

Rugmel, eggehviter, sirup og salt røres sammen til en jevn masse, la den hvile over natten. Stryk røra ut på brett med bakepapir og strø topping over. Stekes på 14° C i stekeovn til de er gylne og sprø.

 

Pølser og serranoskinke

8 assorterte pølser fra Metervare, f.eks grønn pepper og ost, sort peppe og bakt hvitløk og chorizo

160 g serranoskinke i skiver

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev